Wat is de casingtechniek?

Gepubliceerd op:

Wat is de casingtechniek?

Casing is het creëren van een optimale omgeving voor de teelt van grote hoeveelheden paddenstoelen. In het geval van paddo’s betekent dit een enorme lading psilocybine-rijke fungi om te oogsten. Lees verder voor een complete gids over het perfect beheersen van deze essentiële techniek. Zodra je bent begonnen, wil je nooit meer terug.

WAT IS DE CASINGTECHNIEK?

Het verschil tussen reguliere aarde kopen en een omhullende (“casing”) laag creëren, zit 'm in de hoeveelheid materialen die nodig is om het ideale medium voor de teelt van schimmels te maken. Meestal zijn een casinglaag en geïnoculeerde cakes gecombineerd in een grote, rechthoekige bak voor een maximale opbrengst. Voor elke serieuze psychonaut is dit een onmisbare techniek voor een eindeloze voorraad paddo’s. De voorbereiding is niet lastig en alle items zijn te vinden in het lokale tuincentrum of bij je thuis. Casing maakt gebruikt van een medium dat zeer vergelijkbaar is met substraatpotten. Ditmaal pakken we het echter groot aan. Voordat we in onze stapsgewijze gids duiken, is het nodig onze substraatpotten te prepareren.


Petri

SUBSTRAATPOTTEN PREPAREREN

We hebben al een uitgebreide gids over hoe je paddenstoelsporen onttrekt en voorbereid. Als je dit nog niet gedaan hebt: het hele proces neemt grofweg een maand in beslag. Hoewel het afhankelijk van de omstandigheden soms langer duurt voor volledige inoculatie. Zonder in herhaling te vallen, vatten we kort het voorbereiden van substraatpotten samen.

  • Onttrek de paddenstoelsporen en bewaar ze zorgvuldig in een sporenboek.
  • Prepareer je substraatpotten met een mengsel van gesteriliseerde vermiculiet, zilvervliesrijstmeel en water.
  • Daarna inoculeren we onze sporen door ze in de substraatpotten te plaatsen, zodat ze in staat zijn te wortelen en zich te verspreiden. Na succesvolle preparatie zou je een pluizig wit mycelium moeten zien.
  • Normaal gesproken zouden we op dit punt de myceliumcakes in een kleine plastic bak doen voor de vruchtzetting. In plaats daarvan is het nu tijd om onze casinglaag voor te bereiden.

STAP VOOR STAP GIDS VOOR CASING


Casing Technique

BENODIGDHEDEN

  • Isopropylalcohol/desinfecterende doekjes
  • Grote plastic bak (het liefst met een deksel en grofweg 15 centimeter diep)
  • Aluminiumfolie (indien je bak geen deksel heeft)
  • Grote mixkom
  • Grote kookpan met deksel
  • Ovenbestendige thermometer
  • Vermiculiet
  • Zilvervliesrijstmeel
  • Water

BELANGRIJK

De exacte hoeveelheden vermiculiet, zilvervliesrijstmeel en water zijn afhankelijk van het formaat bak. Zorg dat je, ongeacht de maat, altijd de verhouding 3:1:1 aanhoudt (in bovengenoemde volgorde). Bereid genoeg voor zodat je een laag van ten minste 5cm diep hebt. Dit garandeert dat het mycelium genoeg ruimte heeft om te groeien.

STAP 1

Om te beginnen, steriliseren we de bak. Maak de binnen- en buitenkant volledig schoon met isopropylalcohol of desinfecterende doekjes. We willen het proces niet verpesten door besmetting van ons substraat.

STAP 2

Doe in bovengenoemde verhouding de vermiculiet, zilvervliesrijstmeel en water in de grote mixkom. Voeg tussentijds water toe en afwisselend vermiculiet en zilvervliesrijstmeel. Mix voorzichtig tot je de gewenste hoeveelheid substraat hebt.

Om te testen of je de juiste ratio hebt aangehouden, knijp je lichtjes in het substraat. Als er een paar druppels water tussen je vingers sijpelen, dan heb je de juiste consistentie bereikt. Wanneer het water uit je hand stroomt, dan is er meer vermiculiet en zilvervliesrijstmeel nodig.

STAP 3

Doe de inhoud van de grote mixkom in de grote kookpan. Zet deze een uur in de oven op 60–70°C. Dit pasteuriseert de aarde en verwijdert alle resterende verontreinigingen. Het is cruciaal dat je de grond geheel verhit. Meet de temperatuur van de aarde na een uur om er zeker van te zijn dat alles de vereiste temperatuur heeft bereikt. Als dat niet het geval is, zet je de pan weer terug en kijk je later nog eens.

STAP 4

Verwijder je cakes uit de substraatpotten en breek ze voorzichtig uit elkaar met je handen. Verspreid ze gelijkmatig over de bodem van je plastic bak. Giet voorzichtig de casinglaag over de top van het myceliumsubstraat. Mix beide zeer zorgvuldig met de hand en zorg voor een gelijkmatige verdeling.

De casinglaag moet zo tussen de 0,5-1,5cm dik zijn. Alles daarboven vertraagt de verspreidingstijd.

STAP 5

Nu alles geprepareerd en gemengd is, hoeven we alleen nog de bak af te dekken met een deksel of een laag aluminiumfolie. Bewaar het op een donkere plaats op kamertemperatuur. Probeer voor de beste resultaten een consistente temperatuur van 20–27°C aan te houden.

STAP 6

Na ongeveer een week zie je witte pluis ontstaan. Dit is je mycelium dat vorm krijgt. Blijf de bak wekelijks controleren tot het mycelium de aarde grotendeels bedekt heeft. Zodra dit het geval is, verplaats je de bak. Zet hem (zonder deksel) op een plek met indirect zonlicht, een zuivere luchtstroom en lichte luchtvochtigheid.

STAP 7

Nu is het wachten geblazen! Voordat je het weet, heb je een bak die uitpuilt van de paddo’s. Zodra ze klaar zijn om te oogsten, resteert alleen nog de vraag: ga je je psychedelische trip delen?