De Beste Muziek Voor Een Paddo Trip

Gepubliceerd op:
Categorieën : Lifestyle

De Beste Muziek Voor Een Paddo Trip

Trippen en muziek gaan (soms) perfect samen, ze kunnen elkaar echt versterken. Hier zetten we 7 verschillende artiesten op een rij die heel mooi samen kunnen gaan met een geweldige paddo trip.

Als je er niet bekend mee bent, kan het luisteren naar muziek onder invloed van een psychedelische drug een zeer bijzondere ervaring zijn. Dus als je én van trippen én van muziek houdt, dan raden we het ten zeerste aan!

Hier zetten we een zorgvuldig samengestelde selectie van artiesten op een rijtje. Allemaal zijn ze heel geschikt om naar te luisteren tijdens je eerstvolgende (paddo) trip!

WAT ZIJN DE VOORDELEN MUZIEK LUISTEREN ALS JE TRIPT?

Wat Zijn De Voordelen Muziek Luisteren Als Je Tript?

Naar muziek luisteren terwijl je aan het trippen bent kan een buitengewoon diepgaande ervaring zijn, zeker als je hoogwaardige speakers of een goede koptelefoon hebt. Maar ook zonder supergoede apparatuur is het nog steeds bijzonder. Onder invloed van psychedelica ervaren onze zintuigen muziek op een unieke manier vergeleken met hoe (de meesten van ons) het ervaren als we nuchter zijn. Muziek kan een ruimtelijke vormen aannemen, en als je aan het trippen bent, ervaar je alle diepte en textuur die de artiest in de muziek heeft verwerkt als nooit tevoren.

Ten eerste klinkt de muziek zelf ongelooflijk. Wanneer je jezelf onderdompelt in de ervaring, baant het de weg vrij voor zeer diepe introspectie en psychonautische sensaties. Sluit je ogen en geef je over aan een album, en je komt misschien wel heel anders uit de trip.

Over het algemeen is het het beste om een enkel album of een speciaal samengestelde playlist te luisteren wanneer je tript. Onze voorkeur gaat uit naar een volledig album, en wel om twee redenen. Ten eerste hoef je je niet constant zorgen te maken over het volgende nummer en zit je niet constant achter een scherm. Deze afleidingen kunnen ja namelijk echt uit de trip halen. Daarnaast stelt een album of playlist je in staat om dieper in de trip te raken, iets wat je met één nummer echt niet gaat lukken.

JOHNS HOPKINS PSYCHEDELIC PLAYLIST

De Johns Hopkins medical school in de Amerikaanse stad Baltimore heeft een speciale playlist samengesteld die speciaal is ontworpen voor psilocybine-therapie. Let op: niet verwarren met het album Music for Psychedelic Therapy van Jon Hopkins (hierover later meer).

De playlist is acht uur lang en is ontworpen om mensen die psilocybine hebben genomen tijdens hun trip te begeleiden. De playlist bevat voornamelijk klassieke muziek. Dit is omdat instrumentale muziek over het algemeen als meer geschikt wordt beschouwd tijdens het trippen, omdat zang en tekst je innerlijke stem kunnen beïnvloeden.

Bij Johns Hopkins beschrijft men de playlist als volgt: "De playlist is verdeeld in verschillende segmenten, namelijk:

  • Achtergrondmuziek die wordt afgespeeld wanneer de deelnemer arriveert voor zijn of haar trip.

  • Muziek die wordt afgespeeld wanneer de drug begint te werken, op welk punt hij of zij gaat liggen en een oogmasker en koptelefoon opzet.

  • Muziek voor tijdens de opkomende effecten

  • Muziek voor tijdens de piek

  • Muziek voor tijdens de post-piek

  • En de 'welkom terug' muziekselectie

Er zijn meestal twee onderzoekers in de ruimte, ook wel ‘gidsen’ genoemd. Ze luisteren ook naar de playlist over speakers.

Dus als je een aangepaste playlist zoekt die is ontworpen om je tijdens je hele trip te begeleiden, dan heb je hem al gevonden!

7 ARTIESTEN OM NAAR TE LUISTEREN TIJDENS EEN PADDOTRIP

7 Artiesten Om Naar Te Luisteren Tijdens Een Paddotrip

Hieronder delen we zeven artiesten die we aanraden om tijdens het trippen naar te luisteren. Dit is natuurlijk zeer subjectief. Smaken verschillen, en wellicht heb je al wat favorieten klaarstaan die je tijdens je psychedelische reis wilt horen. Deze lijst barst van de artiesten die perfect samengaan met een overweldigende psychedelische trip.

JON HOPKINS

Laten we allereerst beginnen met een artiest die muziek maakt die specifiek bedoeld is voor psychedelische ervaringen. Jon Hopkins is een technoproducer met een voorliefde voor psychedelische drugs, en dat hoor je terug in veel van zijn muziek. Hoewel zijn technoalbums ook fijn zijn zijn om tijdens het trippen naar te luisteren, is de voor de hand liggende keuze zijn Music for Psychedelic Therapy album.

Het is speciaal ontworpen voor een ketamine trip, maar werkt ook voor andere psychedelica. Het is geen techno maar bestaat uit veldopnames die zijn gemaakt in Zuid-Amerika en in Devon, een regio in het zuidwesten van Engeland. Het neemt gebruikers mee op een reis door ambient soundscapes en zet ze na afloop via een rustgevend einde weer netjes met beide benen op de grond.

ROXANNA PANUFNIK

Dit is wellicht een beetje een vreemde eend in de bijt. Roxanna Panufnik maakt hedendaagse koormuziek en sommige stukken zijn echt supermooi. De muziek heeft een prachtige sound voor tijdens het trippen, waarmee diepe introspectie eerder regel dan uitzondering zal zijn.

We raden met name het album Love Abide aan, wat vrij experimentele koormuziek is. De perfecte basis voor een onvergetelijke trip.

THE GLOAMING

The Gloaming is een neoklassieke supergroep bestaande uit vier topmuzikanten. Het draait allemaal om de viool, waarmee ze klassieke Keltische folksongs tot moderne meesterwerken omzetten. Deze muziek is ontroerend, energiek en zit gewoon goed in mekaar. Het is echt een originele soundtrack voor een psychedelische ervaring.

We raden aan om met hun eerste album te beginnen, omdat het misschien wel hun sterkste en meest consistente werk is. Verwacht dat je een volledig scala aan emoties zult ervaren, zonder ooit te ver in een bepaalde richting af te dwalen. Bovendien behoren deze violisten tot de beste ter wereld, dus dit mag je echt niet missen.

APHEX TWIN

Dit is een echte klassieker onder psychonauten. Het staat buiten kijf dat Aphex Twin zich ook heeft laten inspireren door het psychedelica. Met een forse discografie kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Hoewel zijn muziek behoorlijk varieert, is er een rode draad in zijn werk te ontdekken.

De beste optie om mee te beginnen is Selected Ambient Works Volume II. Hoewel deze nummers over het algemeen in een kalme sfeer blijven hangen, moet je er rekening mee houden dat sommige tracks een beetje heftig kunnen worden. Een terugkerend kenmerk in veel van Aphex Twin’s werk. Voor sommigen is dit geen probleem, terwijl anderen het misschien wat ongemakkelijk kunnen vinden.

HOLLY HERNDON

Holly Herndon is nog zo’n actuele componist die koortechnieken gebruikt, maar op een veel modernere manier dan Roxanna Panufnik. Herndon combineert zang met elektronische muziek om geluiden te maken die zeer modern zijn, maar tegelijkertijd aan klassieke muziek doen denken.

Haar nieuwste album, PROTO, is gemaakt met behulp van een speciaal gebouwd AI-model, hoewel je dat niet zou zeggen als je ernaar luistert. Het klinkt allesbehalve de bekende kille, levenloze met AI gegenereerde kunst, maar heeft echt ‘soul’. Dit zegt meer iets over Holly Herndon als maker dan over de kracht van AI, aangezien ze het zorgvuldig voor dit doel heeft ontworpen.

Haar muziek is niet altijd even makkelijk, maar het is een fascinerend geluid waarin je jezelf echt kunt verliezen.

JIMI HENDRIX

Een echte klassieker mag niet ontbreken op deze lijst. En hoewel er opties te over zijn, valt onze keuze op Jimi Hendrix. De muziek van deze briljante artiest is perfect om op te trippen. Als je niet per se diep en introspectief wilt worden, maar in plaats daarvan naar iets wilt luisteren dat de psychedelische eigenschappen van de trip versterkt, dan is alles uit Hendrix' uitzonderlijke discografie sowieso een schot in de roos. Kies een willekeurig album of een Greatest Hits album, en leun lekker achterover.

Je kunt Jimi Hendrix ook als afsluiter opzetten nadat je een ander, rustiger album hebt beluisterd. Hendrix is namelijk perfect om na een psychedelische trip weer op Aarde te landen.

TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN PSYCHEDELISCHE PLAYLIST

Misschien wil je liever je eigen playlist voor je eerstvolgende trip samenstellen. In dat geval kunnen onderstaande tips je helpen om de beste mogelijke ervaring te hebben.

  • Houd het consistent: kies nummers die bij elkaar passen en zet ze in een logische volgorde, zo behoud je een zekere consistentie. Hoewel de playlist een soort reis moet weergeven, wil je geen gekke overgangen tussen nummers hebben. Dit kan je innerlijke wereld namelijk verstoren. Dit geldt voor genre, tempo en algehele stemming.

  • Kies voor langere nummers: over het algemeen zijn langere nummers beter voor een dergelijke playlist, dus niet de kortere radioversies. Een spervuur van liedjes die allemaal maar 3 tot 4 minuten duren, kan behoorlijk intens worden. Nummers die minstens 5 tot 10 minuten duren, creëren wat meer ruimte om te genieten.

  • Kies instrumentale muziek: dit is geen must, maar over het algemeen is het beter om naar muziek zonder zang of tekst te luisteren. Menselijke stemmen zijn geweldig, maar woorden met een duidelijke betekenis kunnen afleiden en té dominant worden.

  • Probeer rekening te houden met de verschillende fases van de trip: dit vereist wat werk en ervaring, maar het kan helpen om de natuurlijke op- en afbouw van een trip in je playlist te weerspiegelen. De ervaring begint subtiel, bouwt dan op naar een hoogtepunt en blijft daar een tijdje hangen, totdat het geleidelijk afdaalt naar een kalmere staat van bewustzijn, waarna je je behoorlijk moe kan voelen.

  • Doe het rustig aan: Hoewel snelle muziek geweldig kan zijn als je aan het trippen bent, vooral als je wilt dansen, zijn langzamere tempo's waarschijnlijk beter als je op zoek bent naar een meer therapeutische ervaring. Dit geeft je meer ruimte om na te denken en voorkomt dat je overprikkelt raakt, iets wat je wilt voorkomen.

  • Maak het vooral positief: Hoewel een mysterieuze sound best in een playlist kan passen, moet de algehele stemming positief zijn. Het hoeft echt niet altijd overdreven vrolijk te zijn, vermijd muziek die verdrietig, heftig of op een andere manier negatief klinkt.

NAAR WELKE MUZIEK LUISTER JIJ ALS JE GAAT TRIPPEN?

Naar Welke Muziek Luister Jij Als Je Gaat Trippen?

Als je nog nooit eerder tijdens het trippen naar muziek hebt geluisterd, staat je een echte traktatie te wachten! We hopen dat dit artikel je een beetje op weg kan helpen. Wellicht vindt je hier wat inspiratie voor je eerstvolgende trip. Als je met deze drugs experimenteert, zul je na verloop van tijd je eigen favoriete artiesten voor dit doel vinden en je eigen playlisten kunnen maken om je door verschillende bewustzijnsstaten te begeleiden. We zijn ontzettend benieuwd waarmee je komt, dus laat het ons vooral weten!